mércores, 10 de abril de 2019

VISITA Á GRANXA ECOLÓXICA CASA GRANDE DE XANCEDA

O alumnado de 1º e 2º de Primaria visitamos a GRANXA DE XANCEDA para ver un exemplo de produción de alimentos totalmente responsable co medioambiente.



No mini cortello están os becerriños, os bebés da granxa.  En casa Grande de Xanceda non compran vacas doutras granxas, todas naceron aquí!. Así, poden coidar a súa alimentación e consentilas como se merecen dende pequeniñas. E encántalles recibir visitas que lle dean o biberón!



Muxen as vacas polas mañás e polas noites. A sala de ordeño ten WIFI. As vacas levan unha pulserita na pata conectada vía WIFI a un computador que logo recollerá estatísticas sobre o número de litros de leite e a calidade. A pulseira ademais conta os pasos que dá cada vaca.






Na  cava, o queixo madura de forma lenta cuberto completamente de cebada ecolóxica. A cebada non só axuda a conservar o queixo, senón que tamén lle aporta aromas únicos. A maduración esixe moito traballo xa que se deben voltear os queixos dentro da cebada cada dous días.
Durante os 65 días de maduración respetase o desenvolvemento natural dos mofos sobre a cosia que axudan a desenvolver todos os aromas a froitos secos deste queixo.




Neste vídeo estamos moi atentos ás explicacións sobre as casiñas de diferentes animais que viven na granxa e intendo resolver adiviñas para descubrir os nomes dos animais.








Ningún comentario:

Publicar un comentario

OBRADOIRO DE COCIÑA CON PRODUTOS DA HORTA

Para celebrar o final do trimestre fixemos unha pequena merenda con algúns dos vexetais que recollemos da horta: leitugas e canónigos. Adem...